Telefoonnummer

0477688086

Email

vzw@degoedeaarde.be

Openingstijden

Wo, Do, Vr 13u30-17u00 & op afspraak


Jessy
Mijn hele denkwereld is binnenstebuiten en ondersteboven gekeerd. Ik kan de foute overtuigingen waar ik de laatste tijd komaf mee gemaakt heb, amper opnoemen.  Er komen nog dagelijks denkpatronen boven die niet meer werken voor mij, maar de belangrijkste krijtlijnen voor mijn volgende levensfase zijn uitgezet …  Ik leer elke dag meer van mezelf houden en mezelf te waarderen. Ik ben blij dat ik ben wie ik ben.  Ik moet niks meer …
Mijn emotionele pieken en dalen zijn golfjes geworden. Ik word niet meer overweldigd door emoties.  De sneltrein van de emoties komt nog steeds meteen op kruissnelheid maar ik leer steeds beter om er af te springen en met de waarnemingsposities te bekijken wat de situatie is en of ik wil reageren of niet …  De ene dag is de andere niet maar het doet echt plezier om anderen met de sneltrein te zien vertrekken terwijl ik er zelf bewust voor kies om niet mee te reizen.  Zalig!
Ik ben nu zo ver dat ik mij er volledig van bewust ben dat ik een lichaam heb. Dat klinkt eigenlijk lachwekkend als ik het zo schrijf, maar eerlijk waar, in 37 jaar heb ik nooit een bewuste gedachte over mijn lichaam gehad.  Dat was een iets dat met de regelmaat van de klok ergens flink pijn deed en dan schoot ik in actie, eerst bij dokters & specialisten en later bij de meer alternatieve therapieën.  Maar ik ging altijd bij iemand anders op zoek naar de oplossing.  Ik ben nu zover dat mijn eerste reactie is: “Wat wil mijn lichaam mij vertellen?”
Waar mijn ervaringen en leerprocessen in het verleden op een “ik snap het”-niveau bleven hangen, heb ik de voorbije maanden mogen ervaren dat het dieper gaat.  Dit geeft me geruststelling, kalmte en meer rust in mijn hoofd.
Mijn eenzaamheid is nagenoeg weg:  Door me bewust met mezelf bezig te houden is mijn nood aan verbinding met anderen weg gevallen.  Ik kan nog steeds genieten van de momenten van verbinding zoals in onze groep, maar in de periodes tussenin val ik niet meer in de leegte.
Ik ben terug begonnen met het spiegelwerk van Louise Hay en ervaar het nu op een heel ander niveau als een paar jaar geleden.  Ik kan mezelf in de ogen kijken en met zoveel liefde, plezier en enthousiasme vanuit mijn buik voelen opborrelen dat ik wel zou kunnen roepen dat ik van mezelf hou (maar dat is er misschien ook weer over) .
Ik heb een maand geleden, tijdens een vrouwenweekend,  een moment van echte diepe rouw gehad, waarin ik heel bewust afscheid genomen heb van alles dat ik dacht te moeten zijn en alles dat ik dacht dat ik nooit kon zijn.  Het was een korte tsunami van verdriet, zoals ik het nog nooit ervaren heb, en toen was het weg …  en er was plaats gemaakt om mezelf te leren te kennen, te waarderen en te starten om van mezelf te houden.
Deze opleiding heeft mijn leven veranderd op een manier die ik moeilijk kan verwoorden, laat staan aan iemand anders uitleggen … De persoonlijkheid “Jessy” heeft het flink te verduren gehad J maar het geheel waartoe deze persoonlijkheid behoort was hoognodig toe aan de transformatie waar deze opleiding mij doorheen geleid heeft.  Opleiding of workshop is voor mijn part niet het woord dat de lading dekt:  Het is een echte belevenis geworden!
Ik ben dankbaar dat ik het mee heb mogen maken!


Lut
Er is iets bruisend in mij gekomen zoals een fontein.
Dat maakt me zo dankbaar.
Het valt eigenlijk niet in woorden uit te leggen.
Is dat liefde, is dat een enorme dankbaarheid, is dat een oervertrouwen in het leven , iets anders ….?
Ik kan het ook een wonder noemen.
Dank je wel


Paul
Ik heb veel minder negatieve gedachten en doe meer dingen die ik graag doe en volg meer mijn passies.
Ik ben veel gevoeliger geworden, mijn manier van waarnemen is veranderd en ben veel meer verwonderd over kleine dingen.
Ik voel veel sneller situaties aan en kan er beter naar kijken.
Ik vond de opleiding heel  boeiend.


Maria
Ik kan nu meer in mezelf voelen wat er klopt voor mij en wat niet.
Bij het onlangs opruimen van mijn boekenkast viel me op hoe makkelijk ik nu oude dingen kan loslaten en tegelijkertijd werd voor mij zichtbaar wat een evolutie er in mij heeft plaatsgevonden. Het hoeft nu voor mij allemaal niet meer zo perfect te zijn. Er is meer rust in mijn lichaam, mijn leven en mijn denken gekomen. Ik kan veel makkelijker op afstand naar de verhalen van mensen luisteren zonder dat ik de behoefte heb om ze ongevraagd te helpen.
Mijn manier van waarnemen is echt veranderd. Ik kijk veel meer naar alles om me heen zonder in een verhaal te stappen.


Ria
Voor mij heeft de opleiding veel meer innerlijke rust gebracht. Ik heb heel wat negatieve emoties kunnen los laten. Ik kan me veel beter afsluiten en bij mezelf blijven. De liefde voor mezelf is groter geworden. Ik kan echt niet meer die dingen doen die niet meer bij mij passen. Ik sta nu veel bewuster in het leven.
Voor mij was de opleiding heel toepasbaar ik kreeg dikwijls een aha moment.
Ik vond het heel interessant.


Patrick
Mijn emoties mogen nu plaatsvinden en worden niet meer naar de achtergrond geduwd.
Ik kies bewust voor andere dingen dan vroeger: Genieten staat nu op de 1ste plaats.
De liefde voor mezelf is groter geworden staat nu vooraan.
Het is een boeiende reeks die een opbouwend iets in petto heeft. Neem plaats in deze rollercoaster want raken zal het je van binnen en van buiten.


Gerard

Mijn emoties gaan minder met me op de loop, en als ze het doen ben ik erbij. Het lukt me beter om me alleen druk te maken als dat ook zin heeft in de buitenwereld (als ik iets kan veranderen) en voor de rest een glimlachende toeschouwer te zijn.
Ik ben me meer bewust van de onderlinge beïnvloeding tussen lichaam, denken en emoties en mogelijke positieve en negatieve spiralen.
Deze opleiding was voor mij informatief, regelmatig boeiend, meestal makkelijk, nuttig en toepasbaar voor zover nog relevant als gepensioneerde.


Monique

Mijn denken is veranderd in positieve zin, minder negatief.
Ik ben veel meer in mijn rust.
Ik weet nu beter wat ik wil en ga meer op mijn doel af.
Ik zorg veel beter voor mezelf. Ik ben me ook veel bewuster dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen en dan pas voor een ander. Ik kan veel beter mijn grenzen trekken.
Ik kan nu zeggen: Ik zie mezelf graag!


Greet

Ik ben veel milder naar mezelf geworden, minder streng en ik mag van mezelf minder perfect zijn.
Ik ervaar meer de samenhang tussen mijn lichaam, denken en emoties. Ik neem ‘s avonds tijd om tot rust te komen, dingen los te laten. Gewoon zijn in “de stilte” op mijn eigen plek in huis en met ademhalingsoefeningen toch aanwezig zijn. Ik slaap veel beter : ZALIG
Doordat ik meer in rust mijn mening of gedachten kan verwoorden, respecteer ik meer meningen en gedachten van anderen, al denk ik er soms heel anders over.
Ik ben veel meer een luisteraar geworden en een steun voor anderen dan vroeger, toen was ik een prater. Ik geniet ook van veel meer rust dan voorheen door meer thuis te zijn of in de natuur.
Ik ben veel minder streng voor mezelf en zie veel beter de positieve eigenschappen van mezelf.
Ook mede door het begeleiden van mijn vader tot zijn sterven is er een liefdesstroom op gang gekomen… in mezelf, in mijn gezin, een andere kijk naar de mensen en de wereld. Eigenlijk moeilijk te verwoorden, elke dag denk ik eraan en elke dag ben ik daar blij om dat ik die ervaring mocht meemaken om meer bewust te worden van de liefde die in mij is en die ik alleen nog wil delen. Dat voelt zo gewoon aan.


Lutgard

Ik heb precies geen negatieve gedachtes meer. Ik leef ook echt niet meer in tekort overtuigingen. Ik ben juist heel dankbaar.
Ik heb meer contact met mijn lichaam al kan dit nog veel verbeterd worden.
Ik ben me veel meer bewust wat dingen en mensen met me doen en ik kan veel vlugger terug komen in me lekker in mijn vel voelen zitten. Ik ben me veel bewuster wat er in mijn leven gebeurt.
Mijn gedrag is veranderd. Ik voel me meer de observator en ik stap niet meer zo vlug mee in de anderen hun verhalen. Ik denk vooral wat kan ik in deze situatie doen om alles veel liefdevoller te maken…bv. gewoon luisteren of iemand troostend aanraken. Meer moet dat niet zijn, dat zijn meestal kleine dingen waardoor dat een situatie makkelijker, blijer of vrolijker wordt. Het is eigenlijk zo simpel geworden.
Ik ben heel alert geworden als ikzelf of iemand anders in de slachtofferrol zit. Dat is wel het meest duidelijk geworden die slachtofferrol. Het was mijn favoriete rol.
Ik doe veel meer wat ik leuk vind en heb daar geen schuldgevoelens meer over. Dat is heerlijk. Het maakt van mij een positiever, blijer mens en meer ontspannen.
Ik ben veel liefdevoller voor mezelf en ook veel liefdevoller voor de anderen. Ik ben meer van mezelf gaan houden. Ik voel me ook echt een geliefd kind van het universum.
De opleiding was heel boeiend, soms moeilijk, heel toepasbaar en het heeft mij veranderd. Ik ben veel stabieler, standvastiger en meer geaard.

preloader