fbpx

Over Ons

vzw De Goede Aarde  is een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Bij ons kan je tot rust komen, over onderwerpen praten die met jouw welzijn en groei te maken hebben.  Je treft er zeker een luisterend oor van een vrijwilliger of van andere aanwezigen. We gaan uit van positiviteit en harmonie. In de maatschappij van nu is De Goede Aarde een oase van rust en vrijheid voor iedereen.

De kristallen die in de winkel staan zorgen voor een fijne ondersteunende energie en zorgen ervoor dat je je fijn en plezierig gaat voelen als je wat langer aanwezig blijft. Wil je nog meer genieten van de kristallen dan hebben we ook een primeur van een kristalbed met 13 lampen. Hierop kan je de fijne en helende werking van de kristallen extra goed ervaren.

Zit je met problemen of vragen dan is het ook mogelijk om een persoonlijk consult te doen bij diverse therapeuten die aan vzw De Goede Aarde verbonden zijn.

In de winkel worden niet alleen kristallen verkocht maar ook andere producten die met welzijn en gezondheid te maken hebben. Bv. supplementen, heilzame thee’s, inspiratievolle boeken, de producten van Alfons Ven, PaardenKracht, …. En niet te vergeten zijn de speciale zelfgemaakte remedies van Peter die al menigeen ondersteund en geholpen hebben..

In de zaal worden regelmatig activiteiten georganiseerd die jouw innerlijke groei ondersteunen. Zo zijn er lezingen, workshops, creatieve sessies en yoga. De onderwerpen kan je vinden op de activiteiten kalender op de website. Van april t/m oktober stellen we elke eerste zaterdag van de maand onze tuin open.

Kortom, er valt een hoop te doen en te beleven bij ons, je bent van harte welkom!

Geschiedenis
De Goede Aarde was aanvankelijk alleen de naam van een pand in Vosselaar waar twee verschillende winkels hun onderdak hadden: De Engelentuin van Maria, voorheen een winkeltje aan huis met kristallen, boeken, bewustzijnskaarten, enz. enerzijds en anderzijds Mo’ka Vino van Peter voor de productie en de verkoop van het pk’tje (kombucha met gefermenteerde paardenmelk). De productie is uiteindelijk niet bij Mo’ka Vino terecht gekomen, maar was wel de directe aanleiding tot de aanschaf van het pand door de familie op 3 november 2014. Vanaf toen is alles heel snel gegaan. Op 1 december was de overhandiging van de sleutels en op 12 december volgde al de openingsreceptie van de winkel.

De Goede Aarde is dus gestart als gewone commerciële winkel waar men terecht kon voor cadeautjes en energetisch ondersteunende voorwerpen, zoals kristallen, etherische oliën…..

In de beginperiode organiseerde De Engelentuin geregeld verschillende activiteiten rond bewustzijn en persoonlijke groei in de winkel zelf. Al na 1 jaar werd de winkel hiervoor te klein en werd het gebouw achter in de tuin opgeknapt en tot cursusruimte gemaakt. In september 2016 werd de zaal in gebruik genomen en werd besloten tot oprichting van een VZW voor de activiteiten in de zaal. De opsplitsing van 2 winkels en een zaal bleek al snel te veel verdeeldheid te geven. De Goede Aarde had nood aan eenheid.

In januari 2017 werden alle activiteiten ondergebracht in een VZW en binnen deze vorm is De Goede Aarde geworden tot een centrum met heel veel mogelijkheden. Het is een veilige basis waarin we als familie heel mooie groeiprocessen beleefden. Voor de familie was 2017 echt een jaar van naar binnen gaan, eigen confrontaties aangaan en het uitzuiveren van oude ideeën. Op menselijk gebied bleek dit een ontzettend grote verrijking. Vanaf 2018 deelt De Goede Aarde deze veilige basis en het mooie van de groeiprocessen met haar klanten, cliënten, cursisten.

De Goede Aarde wordt volledig gerund door vrijwilligers die zich samen verbonden weten in groei naar vrijheid en liefde. We zijn er fier op dat De Goede Aarde floreert zonder subsidies en volledig zelfonderhoudend is.

Visie
Elk mens draagt in zich het geboorterecht om vrij en gelukkig te zijn.
Ieder van ons heeft de mogelijkheid om naar binnen te gaan, om het leven te laten stromen vol vrijheid en geluk.
Zo wordt de aarde vanzelf weer een “Aards Paradijs”.

Missie
De Goede Aarde een inspiratieplaats laten zijn. Een liefdevolle plek, waar de zaadjes die latent in ieder van ons aanwezig zijn, kunnen ontkiemen en tot hun ware schoonheid mogen openbloeien.
De Goede Aarde biedt een liefdevolle plek aan waar mensen die op zoek zijn naar hun “ware zelf” elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten. Waar verhalen van eigen zoektochten, overwinningen, vallen en opstaan veilig gedeeld kunnen worden.
De Goede Aarde is een ruimte waar licht en liefde mogen stralen, waar je zelf je eigen leven in handen kan nemen en je eigen, unieke weg naar gezondheid en heelheid kan volgen.
Bevrijd je “ZELF” en STRAAL.

preloader