Telefoonnummer

+32 477 688 086

Email

vzw@degoedeaarde.be

Openingstijden

Wo, Do, Vr 13u30-17u00

Het Kristalbed
Het Kristalbed is een instrument dat het gebruik van kleuren (chromotherapie) combineert met kristallen om een heilzame energiestroom op te wekken.

Het Kristalbed bij De Goede Aarde heeft  een belangrijk pluspunt ten opzichte van andere kristalbedden in België en Nederland omdat dit bed uitgaat van 13 in plaats van 7 energiecentra (chakra’s).

De 7 chakra’s zijn voor iedereen werkzaam. De 6 nieuwe chakra’s geven een extra ondersteuning voor mensen die bezig zijn met hun bewustzijnsontwikkeling en, in het bijzonder, voor hoogsensitieve volwassenen en kinderen (de zogenaamde Nieuwe Tijd kinderen / volwassenen). De extra kristallen worden actief op basis van het energieveld van degene die het bad neemt. De energiestroom is daarmee altijd individueel op maat.

Wat is het?
Een Kristalbed bestaat uit een gewoon bed met daarboven, een rij kristallen die aan lampjes bevestigd zijn en vastzitten op een metalenstang. De lampjes hangen circa 60 cm boven het bed. Elk lampje is voorzien van een gekleurd plaatje overeenkomstig de kleur van het chakra. Elk gekleurd lampje wordt gericht op het overeenkomstige chakra. De lampjes gaan aan en uit in een bepaalde volgorde en pulseren zo licht en energie via het kristal naar het chakra waardoor er een heilzaam energieveld ontstaat.

Wat doet het?
Op een Kristalbed liggen brengt de energiecentra van het lichaam weer in balans wat de fysieke en geestelijke gezondheid ten goede komt. Een sessie kan zowel rust als nieuwe energie geven. Het energieveld van de kristallen maakt het tevens mogelijk om, onder andere, liefde, vrede en sereniteit te ervaren.

Naast de positieve effecten op het fysieke lichaam werkt een Kristalbed ook in op de meer etherische lagen van het bewustzijn. Het werkt reinigend op de emoties, de gedachten en de spirituele gesteldheid. Het maakt negatieve gedachten en emoties minder krachtig en dwingend. Geblokkeerde energie wordt vrij gemaakt wat een positieve invloed heeft op jouw cellen en de communicatie tussen cellen. Het lichamelijke en geestelijke welbevinden kunnen daardoor na verloop van tijd toenemen.

Jouw persoonlijke ervaring hangt af van hoe jij ervaart en waarneemt.

Hoe werkt het?

Duur van de sessie
De eerste vijf sessies duren maximaal 20 minuten. Daarna kan in overleg de tijdsduur verlengd worden naar 40 minuten.

Kleding advies
Losse comfortabele kleding bij voorkeur witte kleding of licht van kleur.

Voorafgaand aan de sessie
Voorafgaand aan de sessie zet je jouw intenties. Daarna ga je op het bed liggen en de begeleider dekt je ogen toe met een zacht doekje en plaatst de lampjes in de juiste positie.
Om optimaal  te kunnen genieten is het belangrijk dat je ontspant en volledig in je lichaam aanwezig bent.  Ben je namelijk met je aandacht in en bij je lichaam dan is het effect van de sessie vele malen groter. Ter ondersteuning hiervan kan je kiezen voor een begeleidende meditatie tijdens de sessie of alleen ontspannende muziek.

Tijdens de sessie
Tijdens de sessie zelf hoef je alleen maar lekker ontspannen te liggen.
Je kan gedurende de sessie, maar ook erna (en soms zelfs ervoor), verschillende sensaties ervaren. Bijvoorbeeld warmte, koude, tintelingen, zwaarheid, lichtheid, expansie. Je kan spontaan inzichten krijgen in vraagstukken en kwesties in je leven. Je kan merken dat je dingen los kan laten of juist herinneringen kan krijgen. Het kan ook zijn dat je eventjes in slaap valt en wakker wordt met een andere beleving, gevoelens, sensaties. Sommige mensen ervaren een verruiming van hun bewustzijn.

Na de sessie
Na de sessie dien je een glas water te drinken en het wordt sterk aangeraden om ook de rest van de dag voldoende water te drinken en zo veel als mogelijk te rusten. Dit is om het lichaam zich te laten ontdoen van afval stoffen die tijdens een sessie kunnen vrijkomen en om de sessie te laten nawerken.
De meest gemelde gevoelens direct na een sessie zijn een gevoel van helderheid, rust, kalmte, vol energie zijn, meer in het lichaam zijn, begrip en gemoedsrust. Velen voelen zich lichter alsof er een last is weggenomen.
Een sessie kan ook enige nawerking hebben. Mensen kunnen bv. ervaren dat er koude uit hen loskomt of juist warmte. Dit heeft te maken met het loskomen van beperkende patronen, emoties en gedachten. Ook kunnen er spontaan inzichten komen en kan er sprake zijn van een verandering in gevoelens en sensaties.

Extra informatie
Voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor jongere leeftijd eerst even contact opnemen. 0477 688 086
Het Kristalbed is veilig en kan gebruikt worden in combinatie met andere vormen van therapie of doktersbehandelingen. Het vervangt evenwel geen dokter of een medische behandeling! Het zonder consultatie van uw arts stopzetten van behandeling en/of medicatie wordt daarom met klem ontraden.

Prijs

  • Sessie 20 min. :  €20
  • Sessie 40 min. :  €40
  • 10 beurtenkaart geeft recht op 11de sessie gratis

Reserveren

De Goede Aarde behoudt het recht om mensen de toegang tot het Kristalbed te ontzeggen.

preloader