Telefoonnummer

0477688086

Email

vzw@degoedeaarde.be

Openingstijden

Wo, Do, Vr 13u30-17u00 & op afspraak

Zondag  23 september 10u30-16u30 

Belevingsdag : Boosheid en Frustratie

Boosheid en frustratie zijn lastige ervaringen. We hebben deze gevoelens liever niet en zullen ze bijvoorkeur mijden of onderdrukken.
Maar helaas kunnen we ze niet voorkomen. Bijna iedereen ervaart wel eens boosheid. En frustratie komt in onze hectische drukke maatschappij bij jong en oud zelfs frequent voor.
En als je het al niet zelf ervaart is de kans erg groot dat je geconfronteerd wordt met gefrustreerde en/of boze mensen. Je hoeft er alleen maar de televisie voor aan te zetten. Het zien of ervaren van boosheid geeft jou als toeschouwer of slachtoffer ervan stress en door die stress kan je zelf ook weer sneller angstig of boos worden.

Voor iets dat eigenlijk zo gewoon is, is het opvallend dat we niet van kleins af aan geleerd krijgen hoe we op een fijne en effectieve manier met minder gewenste gevoelens als deze om kunnen gaan. Zodat we kunnen zeggen: ‘Goh ik heb heel erg zin om mij eens lekker boos te maken’ of, ‘wat heerlijk dat ik deze frustratie ervaar!’
We raken er helaas meestal door van streek en ook de nasleep ervan is niet altijd even fijn. We zeggen of doen in onze boosheid dingen waarvan we later spijt krijgen of zaken blijken onherstelbaar beschadigd te zijn. Omdat boos en gefrustreerd zijn in onze maatschappij als niet passend gedrag worden beschouwd blijven deze gevoelens vaak verstopt. Ze zijn er wel maar je ziet of merkt ze niet. Zo woekeren ze rond in de gevoelswereld en in ons (collectief) onderbewust zijn. En daarmee komen we in een stress en ziekte spiraal terecht.
Want als boosheid en frustratie niet op een juiste manier doorleefd of onderdrukt worden, komen ze in ons gestel. Naar binnen geslagen boosheid en frustratie maken je op langere termijn (zeer ernstige) psychisch en fysiek ziek.
En dit gebeurt ook als je regelmatig met boze mensen te maken hebt en/of in boze of gefrustreerde omgevingen bent. Denk bijvoorbeeld aan je werk, familiekwesties, ruzie met je partner of kinderen.
Tijdens deze belevingsdag wordt uitgelegd wat boosheid en frustratie nu eigenlijk echt zijn. Er zit veel meer achter dan je denkt.
Boosheid / frustratie is slechts een symptoom en geen oorzaak! Denken dat je het kan oplossen is dus een illusie…
Ze hebben een totaal andere betekenis, deze zal je tijdens de dag zelf verteld worden.
Je gaat jezelf leren opschonen van ingekapselde boosheid/frustratie vanuit dit leven, je familielijnen en vorige levens.
En tot slot leer je hoe je op een effectieve manier gebruik kan maken van zowel frustratie als boosheid.
Maak met deze belevingsdag een einde aan het lijden zodat je in gratie en gemak jouw eigen leven kan gaan leiden, een LEVEN in hoofdletters!

Door wie: Carine Knobbe
Wanneer:  zondag 23 september 10u30-16u30  deur open vanaf 10u00
Waar: De Goede Aarde, Bolk 69, 2350 Vosselaar
Prijs: €99    Koffie en thee zijn voorzien, graag zelf je lunch meebrengen.
Inschrijven: via maria@degoedeaarde.be   Je inschrijving is definitief als je betaald hebt.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 48 uur voor aanvang, daarna is het volledige bedrag verschuldigd.
Voel je jezelf niet lekker / ziek voor aanvang?  Dit kan onderdeel uitmaken van je inschrijving. Je lichaam reageert al op het gebeuren van de belevingsdag. Neem dan even contact op met de Goede Aarde.

preloader