Sappen  nu tijdelijk 20%

Floradix Ijzer-elixir:
Bij geestelijke en lichamelijke vermoeidheid.

Aardappel Sap:
Goed voor de maag, wordt vaak gebruikt als onderdeel van afslankkuren. In tegenstelling tot de aardappel zelf, bevat het sap van Salus aardappelsap geen zetmeel. Dankzij de aanwezigheid van kalium, citroenzuur en fosfor is dit sap ook goed voor de vochtbalans wat het afslanken ondersteunt.

Artisjokken Sap:
Artisjokkensap ondersteunt de reinigende werking van de lever. Dit orgaan speelt een belangrijke rol in de vetstofwisseling en zo voor het cholesterolgehalte. Het produceert dagelijks ongeveer een halve liter gal dat nodig is voor de vertering van vetten.

Berk Sap:
Het sap van de berk bevat onder meer bitterstoffen en tanninen en staat vooral bekend om zijn positieve invloed op de vochthuishouding en de nierfunctie. Daarnaast is het berkensap bloedzuiverend en stimuleert het de spijsvertering. Maar ook voor het behoud van soepele gewrichten is dit sap een aanrader, dit in combinatie met gezonde voedingsgewoonten.

Brandnetel Sap:
Brandnetelsap ondersteunt de vochthuishouding en stimuleert de stofwisseling. Door deze eigenschappen wordt dit sap vaak als ondersteuning van een dieet of vastenkuur gebruikt. Minder bekend is dat de gewrichten baat kunnen hebben bij het drinken van brandnetelsap. De krachtige reinigende en ontslakkende invloed van brandnetel draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten.

Manna-vijgen Sap:
Manna-Vijgen siroop bevordert de darmwerking, maakt de ontlasting zachter en is goed voor een natuurlijke stoelgang. Manna vijgensiroop mag met een gerust gevoel worden gebruikt tijdens de zwangerschap en is geschikt voor kinderen.

Paardenbloem Sap:
Het sap van de hele plant is goed voor de spijsvertering en bloedzuiverend. Paardenbloem staat bekend om zijn vochtafdrijvende eigenschappen. Het is verstandig om het gebruik van paardenbloemsap af te wisselen met brandnetelsap. Beide hebben een sterk reinigende invloed op de spijsvertering.

Paardenstaart Sap:
Paardenstaartsap stimuleert de stofwisseling en wordt als bron van kiezelzuur en andere mineralen en sporenelementen vaak ingezet als ‘remineraliserend’ hulpmiddeltje voor sterke nagels, haren en huid en voor het behoud van soepele gewrichten. Paardenstaartsap ook wel heermoessap genoemd, is ook bekend om zijn positieve invloed op de vochtbalans.

Rammenas Sap:
Het gebruik van rammenassap als detoxkuur is een eeuwenoude traditie. Dit sap kan uitstekend gebruikt worden in combinatie met paardebloemsap. Rammenassap is een stimulans voor de darmen en beschikt over krachtige ontslakkende eigenschappen. Het gebruik van een detoxkuur bevordert de gezondheid en het energieniveau van het lichaam.

Selderij Sap:
Selderij zit vol mineralen, waaronder magnesium. Dit mineraal heeft een kalmerende werking. Het zorgt ervoor dat je jezelf beter kan ontspannen en concentreren. Selderijsap is daarom zeer geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van stress. Door de kalmerende werking van magnesium, helpt selderijsap je ook bij het inslapen.

Sint-janskruid Sap:
Staat vooral bekend om de positieve invloed op de geestelijke gesteldheid: bijvoorbeeld in stress-situaties of tijdens de overgang. Het Sint Janskruidsap bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust en helpt overdag bij innerlijke onrust en bij geestelijke druk. En heeft de positieve invloed op stemmingen.

Tijm Sap:
Hét bekenste extract voor keel en luchtwegen. Tijm heeft een positieve invoed op slijmrijke gebieden zoals de mond, keel en luchtwegen. Het houd de keel, neus en oren schoon en heeft een verzachtende invloed op luchtwegen. Voor een extra krachtige aanpak voor de luchtwegen is tijmextract goed te combineren met weegbreesap.

Valeriaan Sap:
Dit sap heeft nauwelijks geur of smaak. Het wordt gebruikt als een natuurlijke rustgever in periode van stress en bij tijdelijke spanningen en stemmingswisselingen , bv tijdens de menstruatie . Valeriaan kan bovendien ook ingezet worden om de goede nachtrust te bevorderen.

Venkel Sap:
Venkelsap heeft een rustgevende en verzachtende invloed op maag en darmen. Daarom is dit sap ook uitstekend inzetbaar bij een opgeblazen gevoel na het eten. Venkelsap heeft ook een ondersteunende invloed op de andere spijsverteringsorganen en stimuleert de darmwerking.

Weegbree Sap:
Verzachtend voor het mond- en keelslijmvlies. Soms is het nodig om zowel je neus, keel en oren goed te verzorgen. Weegbree helpt om vrijer te ademen door de neus en heeft een verzachtende invloed op de keel. Gebruik het verdund in warm water of in een kruidenthee met honing.